Neexistuje hloupé dítě.

3. 10. 2014 16:50:09
Neexistuje hloupé dítě a malá násobilka . . . Buďte sví ! Pozor na svého správce !

Právě jsem se seznámila s nešťastnými rodiči. Ačkoliv jsou oba akademicky vzdělaní, jejich 9 ti leté dítě ve škole neprospívá. Oba jej považují za hloupé ! Mluvila jsem s nimi asi 15 minut, abych jim vysvětlila, že neexistuje hloupé dítě. Je jen dítě radostné a dítě ve stresu. To je jediný rozdíl mezi dětmi. °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Rodiče oponovali, že není důvod, proč by jejich dítě bylo ve stresu. °Nechápou, že dítě vnímá svoji realitu zcela jinak, než dospělý ! Nemá zkušenosti dospělého člověka a tak se řídí svými pocity a domněnkami. °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Zbavte své dítě stresu, který prožívá, a budete mít inteligentní a tvořivé dítě ! Nejdůležitější je harmonie v rodině.

°Tuto pravdu jsem pochopila v době, kdy jsem ve třídě hádala odpovědi na otázky paní učitelky z malé násobilky. Ostatní děti už znali správné odpovědi ! Bála jsem se svěřit rodičům, abych je nezklamala a tiše jsem tou situací trpěla. Velmi záhy k nám pak přijela na návštěvu má tehdy 14 ti letá sestřenice Blanka a jí jsem se svěřila. Zasmála se krátce a řekla : ' Taková blbost ! Za 15 minut to pochopíš ! Hele ! '

A skutečně ! Za 30 minut jsem pochopila, o čem malá násobilka je ! Dodnes jsem jí vděčná ! Nedávno jsem jí písemně poděkovala. . .

Buďte sví !

Celý život jsem pracovala mezi muži. Jen málokdy jsem se pracovně setkala se ženou. V takovém kolektivu se žena necítí příliš dobře, pokud nahlas neřekne, jak se cítí.

Rázem se stal z mužského, poněkud drsného kolektivu, kolektiv pro ženu přijatelný. Kdykoliv jsem později změnila pracoviště, vždy se situace opakovala. Považuji ji tedy za zákonitou. Přátelé, buďte pravdiví a změníte svůj život !

Moje veřejná odpověď na připomínky facebookových přátel : ' Nešlo o rozdílné názory, názory jsme měli společné. Všichni jsme stavaři. Vždy se jednalo jen o pracovní prostředí, jež panuje v mužském kolektivu ! Volba slov, a proto i způsoby komunikace. Soutěživost a z toho vyplývající vztahy, nebo vznikající sexuální napětí . . . Věřte mi, vždy to rázem ustalo. '

Pozor na svého správce !

Právě jsem si vzpomněla na správce mých nemovitostí, protože předchozí příběh s tímto novým, souvisí osobou nebo také příbuznou osobou.
Čím méně znalá ( myslím vzdělání a znalost zákonitostí svého života) osoba je, tím raději, ochotněji s Vámi manipuluje tím, že vydává za pravdivé to, o čem ve skutečnosti ví, že je lež.
Například skladový areál s kancelářemi, poměrně značně rozlehlý (a který by měl sloužit výrobě dle kolaudačního rozhodnutí) Vás jako majitele stojí ročně jen na spotřebě elektrické energie 50 tis. Kč, ačkoliv spotřebu by si měli platit uživatelé, tedy Ti, jež ji spotřebovali. Když vyslovíte svému správci nespokojenost s takovým stavem a podivíte se, proč ji nerozúčtovali mezi dotčené nájemníky, dozvíte se, že areál je v zátopové oblasti a Vy s tím jako majitel nemůžete nic udělat. Taková odpověď je tak neuvěřitelná, že jediné, co musíte udělat, je rozloučit se s takovými službami !!!
O tento areál se starají asi 20 let, za jeho správu si ročně účtují peníze, nad jejichž výší byste se podivili a když se pak podíváte, jak jej udržují, zapláčete ! Fasády opadané, dvory mají své zpevněné plochy rozkopané a rozbité. Neuvěřitelné neumětelství ! Neuvěřitelná troufalost.! Spoléhají na to, že nenajdete čas a energii tuto záležitost řešit.
Také jsem jimi byla e-mailem upozorněna na to, že se musím podřídit jejich správě, protože jsem jen menšinový vlastník !
Dobře vědí, že je to jen další lež. A dokonce velmi hloupá lež !





Autor: Jaroslava Švajcrová | pátek 3.10.2014 16:50 | karma článku: 6.45 | přečteno: 649x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 40 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 62 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.92 | Přečteno: 810 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 32.80 | Přečteno: 3074 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.79 | Přečteno: 326 | Diskuse
Počet článků 96 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 653

Jsem stavební inženýrka. Po revoluci jsem krátce (2 školní roky) učila na Středním odborném učilišti stavebním odborné předměty. Na tento blog jsem se přihlásila, abych mohla napsat článek na téma vzdělávání mládeže. Právě jsem si totiž přečetla blog tomasvana na vašem webu a chtěla bych se k němu také vyjádřit veřejně.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...