Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Křesťanství praktikuje přes 2 miliardy věřících. Ale ruku na srdce, copak byl Ježíš křesťanem  ? Ani Budha nebyl budhistou ! To až lidé se toho chopili, a co mohli, zatajili, aby měli své otroky. 

Zatímco vy žijete svou pravdou, ostatní zůstávají 'bohabojní', aby nebyli zatraceni. 

Jak já jsem se bála pekla ! 

Jednou v noci, bylo mi asi okolo 11 let, jsem se jednou provždy od pekla osvobodila. Něco jsem tenkrát ve škole provedla a trpěla jsem ve strachu a pláči celou noc.

K ránu jsem pochopila, jak je to náboženství nestoudné. Uvědomila jsem si Boha. Toho v sobě. A ten nemá s křesťanstvím, hlásaným církví naprosto nic společného. Tam, kde je strach, prožíváš jen peklo!

1 0
možnosti
BT

pro matičku přírodu tohle chce vzdělávat děti, zapšklé, nenávistné, ubohé

2 1
možnosti
Foto

Ale pravdivé.

Bohužel...

0 1
možnosti
MK

Vás ještě neznám :) Přidávám si vás do seznamu oblíbených komiků R^

3 0
možnosti
Foto

Blogerko, byla byste prosím tak laskava a sdělila nám všem, jak vás v posledních letech pronásleduje katolická církev /předpokládám, že nepoužijete cokoli o náhradách ukradeného majetku, tedy tzv. restitucích/.

Dále bych prosil, pokud jste v nadpisu přirovnala katolíka ke komunistovi, o laskavé sdělení, kolik lidí bylo zavražděno, umučeno, uvězněno, přesídleno či pronásledováno v posledních 100 letech v důsledku činnosti katolické církve.

Jako poslední informaci by bylo dobré sdělit čtenářům, jestli se vám po napsání článku ulevilo.

Děkuji předem.

3 1
možnosti
Foto

Nemyslím si, podle textu, že by paní chtěla diskutovat. Ale to je jen můj odhad. Malinko mi to připomíná paní blogeru Hille a jeji snad uplne první blog. To víte, my katolíci jsme zlo pro tuhle společnost ; -)

2 1
možnosti
JP

J77o25s47e42f 92P55o48t15r

21. 1. 2015 22:46

MIlá paní Švajcrová,

představte si, že asi před sto lety vzniklo jedno nové náboženství, které o sobě prohlašovalo, že je vtělením vědy, že je založeno a funguje pouze na vědě a v budoucnu přinese všem lidem nový ráj. To nové náboženství tvrdě a nekompromisně bojovalo se všemi názory okolo, až z toho bylo několik desítek milionů obětí.

Pak to náboženství dobylo i českou kotlinu  a tvrdě totalitně po čtyřicet let vymývalo  mozky zdejším obyvatelům, přičemž hlavním a rozhodujícím nepřítelem toho náboženství bylo katolictví. Při vymývání mozků se nějakými detaily nezabývalo  a stejně lehce jako popravovalo své odpůrce, používalo polopravdy, nepravdy, lži, pomluvy ...

PO sametové se změnilo vlastnictví výrobních prostředků, avšek nikoliv ideová nadstavba, takže ty polopravdy, nepravdy, lži a pomluvy zůstávají ve výbavě většiny obyvatel české kotliny, včetně vás.

5 0
možnosti
Foto

Křesťanství je ale též o vymývání mozků.

Komunistická a křesťanská ideologie si spolu nijak nezadají.

0 5
možnosti
Foto

Myslím si, že jste podstatu věci vystihla docela dobře.

Karma R^

0 2
možnosti
MP

Prosím, vraťte se radši k těm cihlám. Jestli Vás nikdo o propagaci nežádal, tak proč by jste propagovala? Katolík jako komunista, cihlička jako vidličkaRv

5 0
možnosti
Foto

Možná považujete násilí za normu. Možná, že o něm jen nevíte. Mimochodem - nepíšeme by jste, ale byste - . asi 5.třída základní školy, o čemž bohužel svědčí i Vaše poznání úlohy mocných církví. Kdybyste se laskavě mohla také zamyslet nad tím, jak přišli církve ke svým majetkům. Alespoň nějaký historický román, kdybyste si přečetla. . .

0 0
možnosti
JH

J61a84n 17H96l46e89d84í73k

21. 1. 2015 22:12

váš učitel dějepisu byl asi nemocný, nebo ho suploval okresní tajemník KSČ. Absolutní neznalost historie vás, madam, nezdobí. Až budete pomáhat třeba své tetičce zajistit hospic s obsluhou řádovými sestrami, vzpomeňte si na svůj vulgárně-komunistický výlev nenávisti.

6 1
možnosti
Foto

I37v10o 46C85i34l62i37c20h

21. 1. 2015 21:38

Islám je ideologie (ostatně plně srovnatelná s komunismem či nacismem). Ovšem dokonce ani jako agnostik z křesťanství tento pocit v žádném případě nemám. Křesťané mi totiž do života nekecají, kecají do života jenom těm, kteří o to sami zcela dobrovolně stojí a ani ty do ničeho nenutí násilím.

Anebo jsem jen nepochopil ironii?

3 0
možnosti
Foto

Křesťané Vám do života nekecají proto, že u nás nemají politickou moc. KDU-ČSL získala ve volbách nějakých 6%.

V Polsku už lidem do života kecají podstatně více.

A kdyby měli u nás křesťané moc jako kdysi komunisté, tak mám obavu, že by si jejich totalita nijak nezadala s komunistickou totalitou.

1 2
možnosti
MC

Co se týče falešného altruismu jsou to kamarádi.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS