Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Písek holubi zobají, protože ho potřebují k trávení. Na venkově hejna zdivočelých holubů i hřivnáčů spásají osení. Mně by vyzobali vysetou trávu, kdyby je neproháněly kočky. Přirození nepřátelé, sokoli, jestřábi v krajině prakticky nejsou. A ve velkoměstech je jich opravdu moc, ze střech památek se ročně vyváží tuny trusu. Rovnováha musí být i v přírodě. Když jsem kdysi brzy ráno na Praze 9 chodíval topit, už jsem měl spočítané zajíce na Palmovce i Balabence. A už se do Prahy stěhují lišky, mývali, srnky, mufloni, jeleni, divočáci. Tak to berte optimisticky. Ten sokol je potřebný i proto, aby redukoval straky, co plení ptačí hnízda.

A starých lidí co sami od sebe sbírají odpadky si vážím. Už jsem skoro jeden z nich. Tak nám tu mládeži nedělejte svinčík ;-€;-)

0 0
možnosti
MS

Ono je to přesně naopak. Holubi se stěhují do měst proto, že tam mnohem snáz přijdou k potravě, než ve volné přírodě. Ze stejných důvodů někdy "dolézají" k lidem například i medvědi. Holubí trus jsem nijak nezkoumal, ale zdá se mi, že hejna holubů, žijících v našem městě, kypí zdravím.

0 0
možnosti
BP

"Naši holub Y " - hmmm ...to se Vám madam teda nějak nepovidlo ...

4 0
možnosti
FS

Pane Pouzar,chytáte se překlepu jednoho slova,což je dost trapné. Já se ale shoduji s autorkou,že se stáváme a už jsme se stali "civilizovanými" sobci. Je mi líto přírody,kterou ničíme,je mi líto zvířátek,které někteří tzv. lidé, přímo nenávidějí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 719x
Jsem stavební inženýrka. Po revoluci jsem krátce (2 školní roky) učila na Středním odborném učilišti stavebním odborné předměty. Na tento blog jsem se přihlásila, abych mohla napsat článek na téma vzdělávání mládeže. Právě jsem si totiž přečetla blog tomasvana na vašem webu a chtěla bych se k němu také vyjádřit veřejně.