Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Hrubý má pravdu,ostatní blekotají nesmysly.

0 0
možnosti

Překvapený je jen ten, kdo neví, jak se důchod vyměřuje. A vždy vyměřoval!

 Mimochodem: Ono dnes těch 10 tisíc zní poměrně bídně.  Ale v roce 1991 (před 23 roky) měly ty peníze hodnotu dnešních cca 27 tisíc!!   Ještě v roce 1994 byl průměrný starobní důchod lehce nad třemi tisíci, takže Váš otec měl 3,5 násobek průměrného důchodu.  Ještě jedno srovnání: v roce 1991 byla průměrná mzda méně než 4.000!

   Takže překvapená jste byla proto, že jste věděla (a zřejmě víte) kulové o ekonomických souvislostech.

   PS: Za nestoudný možná považují důchod Vašeho otce (pokud se dožil, má dnes po valorizaci hodně přes dvacet tisíc) někteří důchodci, kteří mají  d n e s    důchod mezi osmi a jedenácti tisíci.   Kupodivu - takový mají jen ti, kteří celý život poctivě makali.

2 0
možnosti

PS: Omluva - dodatečně jsem přečetl Váš dodatek, že se otec pětaosmdesátin nedožil.

0 0
možnosti
Foto

V tomto režimu jsou nejlépe placeni policisté - cca ve 45 letech dostanou tzv. odslužné ve výši cca 15-20 tisíc. Zde vidíme, že vysoce kvalifikovaný inženýr dostane v 60 letech cca 10 tisíc. Režim si tedy více cení policajtů, neboť ti chrání systém a privatizované hodnoty.

0 0
možnosti

Čtete pořádně! (Jenže to byste nemohl žvanit, že?)  Těch deset tisíc bylo v roce 1991. V době, kdy průměrná mzda byla někde kolem 3.500.  Dnes, po valorizaci, by byl (nebo je, pokud pán žije) hodně nad dvacet tisíc.

   PS: Že je odchodné ozbrojených složek a podmínky jeho pobírání nestoudné nepopírám.  Že autorka brečí jen proto, že neví, co by užitečného dělala nepopřete snad zase Vy.

3 0
možnosti

Ale to musel být už v té době královsky placený, to si nebyl schopen našetřit?

2 0
možnosti

J12a39n 93B97í41l60e69k

10. 10. 2014 21:57

Je ale na druhou stranu faktem, že před 25 lety to byl slušný důchod. V porovnání s výší nynějších důchodů by to bylo cca 4x více.

4 0
možnosti

Tiež si to myslím. To rozčuľovanie sa autorky je naozaj neprimerané.

3 0
možnosti

Borec, i článek je výborný. [>-]

1 0
možnosti

protoze tenhle posahanej svet si vice vazi "celebrit" a "kopacu do pryzovyho nesmyslu" nez lidi, kteri ovlivnuji jejich kazdodeni zivot v tom dobrem. proto sikovni lide konci v "zapomeni". nastesti mivaji sve milujici rodiny, co je pro ne v konecnem dusledku ta nejvetsi sarisfakce. Karma R^:-)

3 0
možnosti
Foto

Čest památce vašeho otce.

Myslím, že máte do značné míry pravdu. Občané dost často mocným překáží a ačkoliv se neustále ohánějí zájmy občanů, jsou tyto až na chvostu jejich zájmů.

2 2
možnosti

To máte na mysli důchod 10 tisíc v roce 1991???????

1 0
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 719x
Jsem stavební inženýrka. Po revoluci jsem krátce (2 školní roky) učila na Středním odborném učilišti stavebním odborné předměty. Na tento blog jsem se přihlásila, abych mohla napsat článek na téma vzdělávání mládeže. Právě jsem si totiž přečetla blog tomasvana na vašem webu a chtěla bych se k němu také vyjádřit veřejně.